Sistemul de alarmă

Alarmă cea mai de bază constă în unul sau mai mulți senzori pentru a detecta intrușii și un dispozitiv de avertizare care să indice intruziunea. Cu toate acestea, o alarmă de securitate a clădirilor tipice utilizează următoarele componente:

  • Unitate Incintei de control (PCU), alarmă Control Panel (ACP), sau pur și simplu panou : Considerată „creierul“ sistemului, se citește intrări de senzori, piese de stare armare / dezarmare, și semnalele intruziuni. În sistemele moderne, aceasta este de obicei una sau mai multe plăci de circuite electronice în interiorul unei carcase metalice, împreună cu o sursă de alimentare.
  • Senzori : dispozitive care detectează intruziunile. Senzorii pot fi plasați pe perimetrul zonei protejate, în interiorul acesteia sau ambii. Senzorii pot detecta intrușii printr-o varietate de metode, cum ar fi monitorizarea ușilor și a ferestrelor pentru deschidere sau monitorizarea interioarelor neocupate pentru mișcări, sunet, vibrații sau alte perturbații.
  • Dispozitive de avertizare : Acestea indică o stare de alarmă. Cel mai frecvent acestea sunt clopote , sirene și / sau lumini intermitente. Dispozitivele de alertă servesc scopurilor duale de a avertiza ocupanții de intruziune și, eventual, să sperie hoții. Aceste dispozitive pot fi, de asemenea, utilizate pentru a avertiza ocupanții de incendii sau de fum.
  • Tastaturi : Dispozitive mici, de obicei montate pe perete, care funcționează ca interfață om-mașină cu sistemul. În plus față de butoane, tastatura conține de obicei lămpi indicatoare, un mic afișaj cu mai multe caractere sau ambele.
  • Interconexiuni între componente. Aceasta poate consta în cablarea directă către unitatea de control sau legăturile wireless cu sursele de alimentare locale.
  • Dispozitive de securitate : Dispozitive de detectare a intrărilor sau mișcărilor neautorizate, cum ar fi spoturi, camere foto și lasere.

Pe lângă sistemul în sine, alarmele de securitate sunt adesea cuplate cu un serviciu de monitorizare. În cazul unei alarme, unitatea de comandă locală contactează o stație centrală de monitorizare. Operatorii de la stație văd semnalul și iau măsurile adecvate, cum ar fi contactarea proprietarilor, notificarea poliției sau dispecerizarea forțelor private de securitate. Astfel de semnale pot fi transmise prin circuite de alarmă dedicate, linii telefonice sau prin internet.

Call Now Button